Key Visual Ichthus Landelijk

Brassen

Soms nemen we wel eens iets mee wat niet van ons is…

De verschillende Ichthusverenigingen gaan regelmatig bij elkaar op bezoek, bijvoorbeeld tijdens constitutieborrels, open avonden en verbroederingsactiviteiten. Hierbij is het mogelijk om te ‘brassen’. Onder brassen wordt verstaan: “het ontvreemden van verenigingsobjecten door een hele vereniging, om zo op ludieke wijze de banden tussen twee verenigingen aan te halen”.

Om het brassen op een zo’n leuk en veilig mogelijke manier te laten verlopen, zijn er brasrichtlijnen opgesteld. Deze zijn te vinden in dit document.

LET OP: Er zijn twee belangrijke punten die voorafgaand aan een braspoging gedaan moeten worden bij het Ichthus Landelijk Bestuur:

  1. Laat het beoogde adres, indien jullie vereniging een bestuurslid wil brassen, enkel en alleen bij de Ichthus Landelijk Voorzitter checken. De Ichthus Landelijk Voorzitter beschikt namelijk als enige bestuurder van het Ichthus Landelijk Bestuur over deze adressenlijst.
  2. Indien jullie vereniging een bestuurslid wil brassen, laat dit dan tijdig checken bij de Ichthus Landelijk Voorzitter. Het is niet de bedoeling dat het adres gecheckt wordt wanneer er al een groep voor de deur staat.